Adopce a virtuální adopce

20.08.2013 19:00

Nekupuj - adoptuj!!!

Chceš pejska bez průkazu původu (PP)? Tak čti pozorně!

Je spousta zvířat v útulcích, v péči organizací či u "obyčejných" lidí, které hledají domov. Tak proč kupovat a přímo tak podporovat produkcí dalších mláďat, která buďto jednou také skončí na ulici nebo vezmou místo zvířeti v nouzi?

Nepodporuj množitele, otevři oči! O problematice množení se můžeš dočíst zde

Projekt Nekupuj - Adoptuj!

Další články:

Množírný - bezohledné týrání psů pro peníze

Deník.cz - množírny

I tohle jsou množitelé!

I VY MŮŽETE POMOCI ZASTAVIT UTRPENÍ ZVÍŘAT

Jak je poznat?

Triky množitelů

Nepodporujte množení

Reportáž

Reportáž 2

Ještě ti to nestačí? Zadej si do googlu "množitel" nebo "množírny" a vyjede ti nespočet článků a fotek :-)

Pokud tě téma množitelů zaujalo, a chceš pomoci šířit osvětu, koukni na CELONÁRODNÍ POMOC S DISTIBUCÍ LETÁKŮ

 

    Zkus se nad tím chvíli zamyslet... Opravdu si chceš koupit roztomilé šťěňátko bez PP přes inzerát a podpořit tak všechny ty hrůzy?? Nebo chceš prostě jen kamaráda do nepohody a jako "bonus" mu zachránit život? Co je lepší? :-)

Věř tomu, že pokud budeš opravdu hledat, určitě mezi všmi těmi "útulkáči a bezdomovci" najdeš toho pravého a nejlepšího parťáka na celý život.

Výběr je obrovský!

    Pokud chceš čistokrevné zvíře, vol jedině chovatelskou stanici! Jedině ta ti může zaručit že všichni předci tvého psa (kočky a pod.) byli opravdu plemene které sis vybral, rodiče mají zdravotní testy, mnohdy i zkoušky povahy a poslušnosti, odpovídají standartu plemene. Dobrý chovatel ti dá cenné rady a kdykoliv se na něj můžeš obrátit. Přečti si výhody pejsků s PP tady .

Čistokrevného psa si od množitele nikdy nekoupíš, na to pamatuj!!! Nikdy ti nemůže dokázat, že jeho babička nebo dědeček nebyli jiné rasy... V útulcích a depozitech přeci taky najdeš spoustu "čistokrevných" psů :-)

Seznam útulků v ČR

Seznam útulků a občanských sdružení v Moravskoslezském kraji

Seznam občanských sdružení a depozit v MS kraji

 

Virtuální adopce


 Nemůžeš mít doma další nebo žádné zvíře? Adoptuj si ho virtuálně.

Spousta útulků a depozit nabízí virtuální adopci. Znamená to, že si vybereš zvířátko, které je v nabídce virtuální adopce. Tomuto zvířátku pak měsíčně posíláš určenou nebo libovolnou částku (záleží na každé instituci jaké má podmínky) a oni ti pak o tomto zvířátku posílají informace jak se mu daří, fotky, tvé jméno bude u zvířátka, pokud budeš souhlasit, uvedeno. Můžeš mu třeba i poslat nějakou tu dobrotku :-) Je to obrovská pomoc a díky tobě může mít lepší péči!

Do virtuální adopce se nejčastěji zařazují zvířata která potřebují speciální péči, zvířata neumístitelná kvůli své povaze, nebo zvířata která jsou už dlouho bez domova a péče o něj stojí nemalé finanční prostředky.

Jak jednoduše najít instituce, které umožňují virtuální adopce? Použij gOOgle :-)