Finanční nebo materiální podpora zvířat v nouzi

20.08.2013 18:57

Korunka ke korunce...

Díky dárcům a sponzorům může spousta depozit a útulků fungovat. Péče o zvířata je velice finančně náročná - strava a hlavně veterinární péče.

Vyber si občanské sdružení nebo útulek a podpoř péči o zvířátka nějakou tou korunkou. Nemáš moc peněz? I 20 nebo 50 kč pomůže, tomu věř!

    Na stránkách útulku nebo organizace najdeš vždy číslo účtu. Občanská sdružení mají většinou účty transparentní, to znamená, že se můžeš podívat kolik financí mají a kde a jak je používají. Pokud se moc bojíš, zda nejde o podvodníky a tvoje penízky půjdou opravdu zvířatům, nejjednodušší je poprvé koupit třeba pytlík granulí, konzervu nebo balík pamlsků a jít se podívat na vlastní oči (samozřejme po předchozí domluvě).

 

    Některá sdružení pořádají také aukce, většinou probíhají na facebooku. Je to vlastně klasická aukce - draží se nabízené věci a ten kdo nabídne do určitého data největší částku, vyhrává. Potom se pořadatelem dohodne na převzetí a platbě. V aukcích je mnoho krásný věcí a má spostu výhod - je to zábava, uděláš radost sobě a pomůžeš zvířátku. Nebo charitativní obchůdky, když si něco koupíš, část tvých peněz jde na zvíře v nouzi. Super co?

      Pokladničky v obchodech nebo sbírky pořádáne dobrovolníky v ulicích jsou taky velice častou formou jak organizace mohou získat nějaké finance. Buďto přispěješ libovolnou částkou (třeba drobné "navíc" v peněžence) a nebo si za určitou čáastku od nich koupíš takový památkový předmět. Pokud takového dobrovolníka potkáš, chtěj vidět papír o povolení ke sbírce! Musí jej mít u sebe a ty si ověříš že nejde o podvodníka.

 

Tak do toho! :-)

Tipy na aukce a obchůdky najdeš zde

Seznam útulků v ČR

Seznam útulků a občanských sdružení v MS kraji

Rychlý přehled občanských sdružení v MS kraji