NECHTĚNÁ ŠTĚŇATA A KOŤATA. CO DĚLAT?

19.09.2013 21:19

Když štěňata nejsou vítaným přírůstkem
(Převzato z webu Pejsek.cz)
Často se stává, že majitel neplánuje rozšiřovat počet svých domácích mazlíčků, ale přesto je fenka nečekaně nakryta. Pro takové případy je tu přípravek na přerušení březosti, který je díky své šetrnosti vhodný i pro starší fenky.
Injekce s obsahem látky AGLEPRISTON se aplikuje injekčně pod kůži feny kdykoli do 45. dne od nežádoucího nakrytí. „Z etických důvodů však doporučuji řešit problém co nejdříve. U pozdější aplikace je přerušení březosti spojené s viditelným vypuzením plodů, také účinnost je nejvyšší při aplikaci v raných fázích," upozorňuje MVDr. Gabriela Zelinková z veterinární farmaceutické společnosti VIRBAC. Aglepriston je moderní látka, která zapříčiní umělý potrat feny do sedmého dne od jeho užití. Výrobci garantují až 95 % účinnost, a proto přípravek získává na oblíbenosti jak u veterinářů, tak u samotných páníčků.


Pokud je však na přerušení březosti pozdě, zkuste vzít zodpovědnost do svých rukou. O štěňata, která přišla na svět Vaší vinou, se postarejte a nelezněte jim nové domovy se zodpovědnými majiteli, kteří budou schopni zabránit dalšímu množení psů. V našem kraji je spousta organizací, které Vám s udáním nechtěných štěňátek pomohou ;-)